Sabeltopper Seppe Van Holsbeke maakt Olympische droom waar en gaat naar Rio!

Sabelschermer Seppe Van Holsbeke werd op het zonetornooi van Praag 2de en plaatst zich hiermee voor de Olympische Spelen in Rio. De 28-jarige Van Holsbeke beschouwt deze selectie als het orgelpunt van zijn professionele schermcarrière.

Een overgelukkige Van Holsbeke blikt terug op het afgelopen seizoen : “Ik stond 36ste op de wereldranglijst en enkel de eerste 14 werden rechtstreeks geplaatst voor deelname aan de OS. Met een plaats bij de beste 4 op het zonetornooi van Praag kon ik er toch nog voor zorgen dat ik naar de Spelen kan”.

Gentenaar Van Holsbeke werd als 2de in het beginklassement vrijgesteld van deelname aan de pouleronde waarin 3x 6 schermers aantraden. In de Tabel 16 nam de boomlange atleet het op tegen Azar Taghiyev (AZE). Van Holsbeke maakte brandhout van de tegenstand en won zijn partij met een verschroeiende 15/1 winst.

In de kwartfinale beloofde het spannend te worden tegen de Turk Enver Yilderim. Een 2/4 achterstand werd echter vakkundig omgebogen naar 8/5 voorsprong aan de rust. Ook na de pauze kwam de Turk nog amper aan bod; Van Holsbeke triomfeert met 15/7 en weet zich na al het harde werk gekwalificeerd voor Rio!!

Seppe Van Holsbeke gaat naar Rio! Foto: Luc Gevaert.

Seppe Van Holsbeke gaat naar Rio! Foto: Luc Gevaert.

Kathleen Kets – Persverantwoordelijke Sint-Michielsgilde Gent – 16/04/2016