Sabeltopper Seppe Van Holsbeke bevestigt en wint 18de Flemish Open

Afgelopen weekend werd in Gent de 18de Flemish Open geschermd. Het sateliettornooi voor heren is een vaste waarde op de schermkalender geworden en in een pre-olympisch jaar lokten de te verdienen wereldbekerpunten extra deelnemers. Naast de heren kwamen ook pupillen, miniemen, teams en dames senioren op de piste.

Bij de pupillen werd Jérôme De Visscher (SMG) knap 3de na 6/10 verlies van Nand Prossé (De Klauwaerts), Jurre De Vos werd 5de na winst van ondermeer Jesto Van Damme (De Klauwaerts) en verlies van de Duitser Tristan Teichner. Edgard Wellekens (SMG) vervolledigde de Gentse top 8. De 13-jarige Raphaël De Vos (SMG) bewees met verve zijn talent en won met uiterst spannende 15/14 cijfers van Valentin Meka (D) in de miniemencompetitie.

Nog op zaterdag werd een teamcompetitie geschermd. Team Belgium (met Seppe Van Holsbeke, Jules-Emile De Visscher en Philippe Jacques van Braine l’Alleud en Pieter De Vos van De Klauwaerts) won voor de 4de keer op rij. Zij overklasten met 45/27 het Italiaanse team en wonnen met 45/37 van het team Saoudi-Arabië Senior.

Seppe's supporters lieten zich horen! Foto: Luc Gevaert

Seppe’s supporters: talrijk aanwezig! Foto: Luc Gevaert.

Op de 2de wedstrijddag werden de individuele wedstrijden voor dames en heren geschermd. Alexandra Gevaert stond 6de na de poules en won in de T16 met 15/7 vlot van de Henriëtte Hofman (Ned). In de kwartfinale kon Gevaert het niet halen van de Duitse Anna Limbach. Gevaert verloor met 9/15 en behield haar 6de plaats op 22 deelneemsters.

Bij de heren noteerden we 64 deelnemers uit meer dan 20 landen, wat een stevige competitie met zich meebracht. Jules-Emile De Visscher (SMG) getuigt van grote regelmaat en verloor pas in de T8 met 13/15 nipt van de latere nummer 2 Eliecer Romero (Ven). Publieksfavoriet Van Holsbeke won na een uiterst spannende wedstrijd met 15/13 zijn halve finale tegen Joseph Pollossifakis (Can).  In de finale nam de Belg het op tegen Romero. Van Holsbeke schermde soepel en liet aan de rust 8/0 in zijn voordeel optekenen. Romero kon zich niet herpakken en werd 2de na 3/15 verlies. Goud dus voor Van Holsbeke op de 18de Flemish Open; hij weet zich ook beloond met 4 extra wereldbekerpunten.

Seppe Van Holsbeke, wat blij met goud op zijn Flemish Open! Foto: Luc Gevaert

Allemaal winnaars, maar de enige echte nummer 1 Seppe Van Holsbeke, zie je mét beker. Foto: Luc Gevaert.