Jong florettalent scoort in Duitsland met puike resultaten en tweemaal brons

Reeds 36 jaar is het Duitse Duisburg tijdens het Pinksterweekend schouwtoneel voor floretschermen van hoog niveau. De jonge floretschermers van de Gentse Sint-Michielsgilde tekenden present op dit prestigieuze Montan Turnier; zij behaalden enkele mooie resultaten!

Foto: Tamara Verleyen. Van links naar rechts: Scott Vanlee, Julien Kalmar, Briecq Bauwelinck, trainer Werner Huysmans en Mathis De Witte.

Foto: Tamara Verleyen.

Van links naar rechts: Scott Vanlee, Julien Kalmar, Briecq Bauwelinck, trainer Werner Huysmans en Mathis De Witte.

Op Pinkstermaandag schermden miniemen Elias Deconinck en William Janssens (beiden SMG). Deconinck werd 7de na de pouleronde, terwijl Janssens zich als 9de wist geklasseerd. Beiden schermden nog een partij en werden respectievelijk 9de en 10de op 18 deelnemers in de categorie U13.

In de namiddag was het de beurt aan de pupillen (°2003) en poussins (°2004). Bij de pupillen schermde Julien Kalmar (SMG – U11) een mooie voorronde, hij werd meteen vrijgesteld van de 1ste uitschakelingswedstrijd. Club- en leeftijdsgenoten Scott Vanlee en Mathis De Witte waren iets casino online minder sterk uit de poules gekomen, maar toonden zich in tableau 16 wel van hun sterkste kant; zij wonnen beiden hun wedstrijd. In tableau 8 moesten ze echter de duimen leggen voor hun Duitse opponenten. Kalmar stootte door naar de halve finale die hij met 5/10 verloor van de Duitser Ben Bijan Mormann; brons voor dit jonge talent!

Bij de poussins kwam Briecq Bauwelinck na de poules als 5de uit de competitie en verdiende hiermee nipt een vrijstelling voor de 1ste ronde van de directe uitschakeling. In de Tableau 8 kwam de jonge Bauwelinck uit tegen de Duitser Bastian Werdeling. In een zeer spannend gevecht toonde Bauwelinck zich duidelijk de betere schermer. In de halve finale moest hij echter zijn meerdere erkennen in de Duitser Ediz Köller. Bauwelinck verloor deze van de latere winnaar met 4/10 maar kan met een knappe 3de plaats en een bronzen plak tevreden terugkijken op een mooi tornooi.

Met sportieve wedstrijden en knappe resultaten kunnen trainers Marcel Van Laecke, Laurent Ghijs en Werner Huysmans een positieve balans opmaken van deze internationale seizoensafsluiter. Werner Huysmans ging mee als begeleider van de toppertjes in spe en kan alleen maar beamen wat de resultaten al toonden: “het was een tornooi met mooie wedstrijden en een fijn resultaat”.

Kathleen Kets – Persverantwoordelijke Sint-Michielsgilde Gent – 10/06/2014