Sander Warreyn (degen) toont potentieel op Frans selectietornooi voor senioren

De Challenge Réseau Ferré de France is een wereldbekertornooi voor senioren en staat bij heel wat topschermers op de agenda. Zo ook op die van Sander Warreyn (Sint-Michielsgilde Gent) die er op zijn eerste wereldbekertornooi voor senioren een mooie 135ste plaats liet noteren.

De 21-jarige Warreyn laat zich geregeld opmerken met puike resultaten – zo pakte hij recent nog brons op het BK voor senioren-, maar de stap naar het topschermen zette hij nog niet.

Maar dat Warreyn potentieel heeft, bewees hij meteen tijdens zijn 1ste deelname aan een Wereldbekertornooi voor senioren. In de voorronde maakte de aanwezigheid van enkele sterke schermers allerminst indruk en Warreyn beet de spits af met een erg mooi 4/5 verlies tegen de nummer 21 van de wereld en de latere nummer 3 Jean-Michel Lucenay (F). Met in totaal 3x winst en 3x verlies kon Warreyn alvast tevreden terugkijken op een mooie 92ste plaats in het tussenklassement.

Sander Warreyn - foto Luc Gevaert

Sander Warreyn – foto Luc Gevaert

Vrijgesteld van de 1ste uitschakelingswedstrijd, kwam de Gentse schermer in de Tabel 128 uit tegen de Japanner Yoshiki Hirano. Na een gelijk opgaande wedstrijd stak Hirano echter een tandje bij en won met 15/12.

Sander Warreyn 135ste op 255 deelnemers, een erg mooi resultaat voor een 1ste kennismaking op wereldniveau, getuigt trainer en begeleider Werner Huysmans.

Kathleen Kets – Persverantwoordelijke Sint-Michielsgilde Gent – 05/05/2014