2x goud, 2x zilver en 3x brons voor Gentse schermers in binnen- en buitenland

De wedstrijden volgen elkaar in sneltempo op en dit weekend volgden we schermers in Hongarije, Duitsland, Frankrijk en eigen land. Met maar liefst 7x eremetaal schitterden onze Gentse schermers op de (inter-) nationale podia!

In Mullheim (D) kon Ties Devos (U11) in de poules 2/5 matchen winnen. In de  uitscha- kelingsronde moest Devos met 5/10 de duimen leggen tegen Cornelius Werth (D). Maar na herkansing kon Devos toch een mooie 3de plaats bemachtigen!

Ties pakt brons!!! Foto: Liesbet Coysman.

Op zondag was het broer Jurre Devos die bij de U14 op het podium stond. Hij wist 4/5 poulematchen te winnen en door te stoten tot de finale. Devos wist een 2/5 achterstand tegen Jarl Kürbis (D) in te halen tot een spannende 9/9. Devos verloor echter met het kleinste verschil, maar neemt na goed schermen trots de zilveren beker mee naar huis.

Jurre Devos gaat naar de Topsportschool en viel dit weekend opnieuw in de prijzen! Foto: Liesbet Coysman.

In Gödöllö (HON) eindigde laatstejaarscadet Lester Kurvers in de top 128 na 2/6 winst in de poule maar 10/15 verlies van de Ukraïner Ilia Barantsov.

In eigen land werd in Leuven de Grote Prijs georganiseerd en op sabel telden we heel wat Gentse schermers. Bij de cadetten schitterden Cédric Volckaert, Jérôme De Visscher en Arnaud Stas de Richelle met elk 8/10 zeges in de voorronde. Volckaert belandde zo op de 1ste plaats van het tussenklassement maar moest na een twijfelende match met 13/15 zijn meerdere erkennen in Mathieu Maes (La Hestre). Volckaert werd 5de, gevolgd door De Visscher (6de) en Stas de Richelle (7de).

Toppers!!! Foto: Kathleen Kets

Bij de dames senioren toonden de Gentse schermsters zich op de piste, met mooie plaatsen voor Floriane Aelvoet (5de), Nan Van Rijckegem (6de) en Manon Bloch (7de).

In de herencompetitie noteren we 5 Gentse schermers in de Top 8. Jules-Emile De Visscher kon in de halve finale met 15/6 winnen van Arne De Ridder (De Klauwaerts). De spannende match tussen Karel Toch en Arnaud Bottecchia (beiden SMG) kende een keerpunt bij 13/11 en Toch won na kwalitatief schermen met 15/11. Een Gentse finale werd een feit, De Visscher (goud) won met 15/6 overtuigend van Toch (zilver).

Rivalen op de piste, amigos naast de piste! Foto: Kathleen Kets.

Op degen en in Aarlen kwamen 4 schermers in actie bij de U17 (27 deelnemers). Allen stootten door tot de T16. Leandro Loeman schakelde clubgenoot Briecq Bauwelinck (9de) uit. In de kwartfinales won Loeman met 14/13 ook van Joppe Reynaert (SMG,7de). Daarnaast verloor ook Lucas Van Laecke (5de) zijn wedstrijd in de kwartfinale. Loeman kon ook de halve finale winnen en won in de finale met 15/12 het duel met (CE Braine-l’Alleud). Goud voor Leandro Loeman in Aarlen! Bij de U14 kwam enkel Lars Toch op de piste; hij pakte brons na 8/10 verlies van Aeneas De Lamper (Degencentrum Rheynaerde).

Zoek de blauwkes van de Confrérie! Foto: Laurent Ghijs.

In het Franse Henin-Beaumont eindigde degenschermster Ellen De Landtsheer 118de op 141 deelneemsters. Bij de heren had Joris Pockelé nog wat blessureleed, hij eindigde als 218de op 243 deelnemers. Aikin Jacobs (156ste) en William Janssens (140ste) hadden na mooie resultaten in de poules beiden pech in hun T256, beiden verloren met 14/15 erg nipt hun match. Crijn Verwaal ging als enige Belg naar de laatste 64, maar verloor met 13/14 zijn wedstrijd van Pierrick Rousseau (F). Verwaal eindigde  41ste.

Elise Vaeremans (pers sabel) en Jacob De Vriendt (pers degen) 08/10/2018